Voetverzorgingstips voor thuis

Hieronder geef ik u enkele algemene verzorgingstips en adviezen voor gezonde voeten. Nadat ik uw voeten heb onderzocht geef ik u graag gericht advies over het juist verzorgen van uw voeten. Voor de beste verzorging van uw voeten werk ik uitsluitend met kwaliteitsproducten waar u thuis ook verder mee aan de slag kunt. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies, of het kopen van professionele verzorgingsproducten? Maak dan een afspraak, of kom langs in de pedicurepraktijk.

Handige tips voor gezonde voeten

 Verzorg uw voeten goed en was ze elke dag met handwarm water. Gebruik liever geen zeep of pak neutrale zeep om de natuurlijke zuurgraad van de huid te beschermen. Droog de voeten na het wassen goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Als de handdoek te dik is om tussen de tenen te komen kunt u een theedoek of tissues gebruiken. Wacht met het aantrekken van sokken en schoenen totdat ze helemaal droog zijn. Wissel regelmatig van schoenen en trek dagelijks schone sokken aan.

In de loop van de dag neemt uw voet bijna vijf procent in volume toe. Een verfrissend voetbad ‘s avonds is dan geen overbodige luxe. Let op: bij wondjes geen voetbad nemen. U belemmert daarmee de genezing door het verweken van de huid rondom de wond. Mensen met diabetes wordt doorgaans afgeraden om een voetbad te nemen.

 Door teennagels op de juiste manier af te knippen voorkomt u veel ellende, zoals bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel. Knip de nagels mooi recht af, niet te kort en nooit schuin in de hoeken. Vijl de nagelranden glad. Overtollig eelt kunt u voorzichtig te lijf gaan met puimsteen of een eeltschraper.

 Loop om blaren te voorkomen niet met blote voeten in uw schoenen maar draag altijd goed passende sokken. Bezuinig niet op kwaliteit.

 Last van zweetvoeten? Draag bij voorkeur katoenen of wollen sokken, goed ventilerende schoenen die niet knellen en smeer uw voeten in met speciale anti-transpirerende crème.

 Draag altijd je eigen badslippers in zwembaden, sauna’s en sporthallen.

 Controleer regelmatig de voethuid.

 Last van droge voeten? Neem eens een verzorgend masker voor uw voeten. Goed insmeren, ‘oude’ katoenen sokken aantrekken en lekker een nachtje laten inwerken.

 Verzorg uw voeten goed maar ga niet zelf aan de voeten peuteren. Laat de verzorging van teennagels, ingegroeide nagels, weghalen van overtollig eelt of likdoorns liever over aan een gediplomeerd (medisch)pedicure.

Contact

Medisch pedicurepraktijk Jennifer Benda
G.B. Shawplaats 15
3069WB Rotterdam

0615885612

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.